Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët

Të shtunën, më 28 mars u mbajtën garat finale në lëndën e gjuhës angleze dhe të kimisë.
Në bazë të statistikave të bëra nga Kolegji “Mehmet Akif” numri i pjesëmarrësve në garën e gjuhës angleze përafërsisht ishte rreth 2350 nxënës prej 601 shkollave, ndërsa në garën e kimisë morën pjesë rreth 1860 nxënës prej 602 shkollave.
Sipas rezultateve të garës së gjuhës angleze, në nivel të kl. 8-ta, shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU “Xhemail Mustafa” nga Prishtina, kurse në nivel të kl. 9-ta, SHFMU “Elena Gjika” nga Prishtina.
Në garën e kimisë, në nivel të kl. 8-ta she të 9-ta, shkolla me mesataren më të lartë doli SHMU “Nazim Hikmet” nga Gjilan.
Siç dihet nga vitet e mëparshme, fituesit e garës janë shpërblyer me dhurata të ndryshme dhe me bursa, kurse mësimdhënësve dhe shkollave të cilët janë rradhitur në 3 vendet e para iu është dhuruar nga një tablet PC, kurse nxënësve medalje dhe bursa si më poshtë:
Fotografitë nga finalja e gjuhës angleze
Fotografitë nga finalja e kimisë

Rezultatet e garës në gjuhën angleze dhe në lëndën e kimisë janë:

Kimi

Rezultatet e finales në garën e kimisë 2015 – Kl. 8-të

# Nxënësi Shkolla Komuna Bursë
1 Blerta Kryeziu Nazim Hikmet Gjilan 100%
2 Vlera Mustafa Nazim Hikmet Gjilan 100%
3 Shkodran Hasani Imri Halili Ferizaj 100%
4 Viktor Ahmeti Lagjja II Gjilan 75%
5 Lorita Rahimi Nazim Hikmet Gjilan 75%
6 Indrit Rexha Eqrem Qabej Mitrovicë 75%
7 Adrian Krasniqi SHMU – 2 Vushtrri 75%
8 Erolinda Demi Rexhep Elmazi Gjilan 50%
9 Erna Kaqaniku Emin Duraku Prizren 50%
10 Bleron Shabiu Selami Hallaqi Gjilan 50%
11 Armend Limani Hasan Prishtina Prishtinë 50%
12 Musli Mulaku Rexhep Elmazi Gjilan 25%
13 Jora Veseli Hasan Prishtina Prishtinë 25%
14 Shkurte Berisha Kadri Zeka Kaçanik 25%
15 Aurora Saraçi Eqrem Qabej Mitrovicë 25%
16 Blerina Shala Fan Noli Pejë 20%
17 Ronita Murseli Gjon Serreçi Ferizaj 20%
18 Artiola Gorani Rasim Kiçina Gllogoc 20%
19 Behare Bunjaku SHMU – 2 Vushtrri 20%
20 Anita Jashari Tefik Çanga Ferizaj 20%

Rezultatet e finales në garën e kimisë 2015 – Kl. 9-të

# Nxënësi Shkolla Komuna Bursë
1 Jona Zeneli Hasan Prishtina Prishtinë 100%
2 Shefqet Salihu Nazim Hikmet Gjilan 100%
3 Endrit Beqa Mazllum Këpuska Gjakovë 100%
4 Edlira Miftari Nazim Hikmet Gjilan 75%
5 Valdrin Jonuzi Selami Hallaqi Gjilan 75%
6 Dafina Luzha 7 Shtatori Kaçanik 75%
7 Lorena Sopa Hasan Prishtina Prishtinë 75%
8 Ndrit Azizi Selami Hallaqi Gjilan 50%
9 Rudina Suka Ramë Bllaca Suharekë 50%
10 Mërgime Shabani Shaban Shala Podujevë 50%
11 Krijon Gallapeni 28 Nëntori Suharekë 50%
12 Xhylsime Krasniqi Skender Kastrati Rahovec 25%
13 Elena Hyseni Meto Bajraktari Prishtinë 25%
14 Doruntina Lahu Naim Frashëri Podujevë 25%
15 Shkurte Hajredini Besim Rexhepi Ferizaj 25%
16 Grinesa Nuredini Ramadan Rexhepi Ferizaj 20%
17 Valentina Gashi Iliria Suharekë 20%
18 Lavdie Ahmedi Meto Bajraktari Prishtinë 20%
19 Linda Ahmeti Naim Frashëri Podujevë 20%
20 Ardit Ymeri Rexhep Elmazi Gjilan 20%

 

Anglisht

Rezultatet e finales në garën e gjuhës angleze 2015 – Kl. 8-të

# Nxënësi Shkolla Komuna Bursë
1 Aulon Morina Rasim Kiçina Gllogoc 100%
2 Vera Zhubi Mustafa Bakija 1 Gjakovë 100%
3 Genta Sefa Jeronim De Rada Ferizaj 75%
4 Sara Avdimetaj Xhemail Mustafa Prishtinë 75%
5 Elita Hajrizi Xhemail Mustafa Prishtinë 50%
6 Rilind Bicaj Hysni Zajmi Istog 50%
7 Vullnet Polloshka Mazllum Këpuska Gjakovë 50%
8 Ndriçim Qarri Fehmi Agani Gjakovë 25%
9 Nora Gorani Hasan Prishtina Prishtinë 25%
10 Ndera Kalaveshi Mazllum Këpuska Gjakovë 25%
11 Ajri Sylhasi Fehmi Agani Gjakovë 20%
12 Fationa Kryeziu Abdyl Frasheri Prizren 20%
13 Olt Kondirolli Faik Konica Prishtinë 20%
14 Hana Tigani Dardania Prishtinë 20%
15 Blina Salihu Dardania Prishtinë 20%
16 Loreta Pajaziti Model Prishtinë 10%
17 Medina Murati Migjeni Mitrovicë 10%
18 Ermal Boshnjaku Meto Bajraktari Prishtinë 10%
19 Gerta Shkodra Hasan Prishtina Prishtinë 10%
20 Genta Çitaku Andon Z Çajupi Prishtinë 10%
21 Adea Koçmezi Naim Frashëri Prishtinë 10%
22 Eldi Maloku Dardania Prishtinë 10%

 

Rezultatet e finales në garën e gjuhës angleze 2015 – Kl. 9-të

# Nxënësi Shkolla Komuna Bursë
1 Erza Ajeti Gjon Serreçi Ferizaj 100%
2 Emanuell Nikolla Zekerija Rexha Gjakovë 100%
3 Miftar Pozhari Mazllum Këpuska Gjakovë 75%
4 Drin Gashi Vaso Pashë Shkodrani Pejë 75%
5 Fatjon Haxhikadrija Zekerija Rexha Gjakovë 50%
6 Art Ahmetaj Meto Bajraktari Prishtinë 50%
7 Gent Bresa Ismail Luma Lipjan 50%
8 Ardit Ymeri Rexhep Elmazi Gjilan 25%
9 Rina Ahmeti Tetë  Marsi Pejë 25%
10 Vesë Hyseni Naim Frashëri Prishtinë 25%
11 Njomza Palokaj Martin Camaj Istog 20%
12 Solida Neziri Dëshmorët e Vitis Viti 20%
13 Erion Avdiu Naim Frashëri Prishtinë 20%
14 Rina Maliqi Iliria Prishtinë 20%
15 Melisa Stojkaj Syl Alaj Deçan 20%
16 Yll  Prebreza Zejnel Salihu Fushë Kosovë 10%
17 Yllka Dulla Iliria Prishtinë 10%
18 Tringa Sylaj Iliria Prishtinë 10%
19 Erisera Troshupa Pjetër Bogdani Prishtinë 10%
20 Diandra Sylejmani Faik Konica Prishtinë 10%
21 Dea Haxhimehmeti Eqrem Qabej Mitrovicë 10%
22 Leon Toplica Meto Bajraktari Prishtinë 10%