Vizita në Kullën e Jasharajve

Më datën 01 Nëntor 2013,  u organizua një shetitje njëditore , ku nxënësit e klasave  : 3/A,  4/A  dhe  5/A  të kolegjit Mehmet Akif Prizren , e vizituan Prekazin, gjegjësisht kullën e Heroit Legjendar Adem Jashari.

Pasi që nxënësit bënë homazhe në varrezat e Jasharajve, ata  vizituan edhe shtëpitë e familjes  Jashari dhe mësuan shumë për historinë e dhimbshme dhe tragjike të kësaj familje.

Pastaj ky udhëtim vazhdoi me vizitën në ISP Marigona në Prishtinë, ku nxënësit kaluan çaste  të paharueshme dhe krijuan shoqëri të reja.